![]() |
Dondurulmuş Sığır Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurulmuş Sığır SarmasıDondurulmuş Sığır Sarması Tarifi - Dondurulmuş Sığır Sarması Nasıl Yapılır - Dondurulmuş Sığır Sarması Malzemeleri DOLDURULMUŞ SIĞIR SARMASI Marinadı: 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 3 diş sarımsak (dövülmüş) 2 orta boy soğan (doğranmış) 2 havuç (kazınıp, dilimlenmiş) 2 tatil kaşığı tuz 6 tane-karabiber 1 çorba kaşığı kekik 2 detne yaprağı 1/2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 su bardağı elma sirkesi 4 su bardağı et suyu 1/2 su bardağı zeytinyağı Eti: 2 kg sığır döşü (sarllıp, iple bağlanmış) 4 çorba kaşığı rafine yağ 5 su bardağı et suyu Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ 250 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 4 dilim salam (doğranmış) 1 çorba kaşığı domates salçası 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 1 yumurta 1/2 kahve kaşığı tuz 125 gr (1+1/3 su bardağı) bayat ekmek içi (ufalanmış) 90 gr (3 4 su bardağı) kaşar peyniri rendesi 1+1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Marinad malzemesini büyük bir kaseye koyup, iyice karıştırınız ![]() ![]() Kaseyi buzdolabından alıp, eti bir tel ızgara üstüne çıkararak, 30 dakika süzülmeye bırakınız ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız ![]() Rafine yağı büyük bir tencerede kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eti yeniden tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyerek, ağır ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et iyice soğuyunca keskin bir bıçakla (etrafında 2,5 cm'lik bir halka kalacak biçimde), ortasından kare biçiminde bir bölümü kesip çıkarınız ![]() ![]() Harcı hazırlamak için, tereyağı ve rafine yağı tavaya koyup, ağır ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230° C) getirip, ısıtınız ![]() Küçük bir kaseye yumurtayı kırıp, tuzu ekleyerek çatalla dövünüz ![]() ![]() Büyük bir kasede, ufalanmış ekmek içi ve kaşar peyniri rendesini karıştırıp, eti bu karışıma bulayınız ![]() ![]() Bu arada, içinde pişmiş soğan, salam ve mantar olan tencereyi kısık ateşe oturtup, 3 dakika kadar ısıtınız ![]() ![]() Fırındaki tepsiyi alıp, eti ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() ![]() Not: Fransız mutfağının lezzetli bir yemeği olan doldurulmuş sığır sarmasını, garnitür olarak sote patates, maydanoz ve arpacık soğanıyla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|