Portakallı Hindi Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Hindi DolmasıPortakallı Hindi Dolması Tarifi - Portakallı Hindi Dolması Yapılışı - Portakallı Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Portakallı Hindi Dolması Malzemeleri 4 kg'lık bir hindi (temizlenmiş, pişmeye hazır) 160 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) rafine yağ 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 500 gr sosis (ince kıyılmış) 125 gr (1+1/3 su bardağı) haşlanmış pirinç 3 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 2 yumurta (hafif çırpılmış) 3 çorba kaşığı kuş üzümü yada kuru üzüm (20 dakika portakal suyunda bırakılarak süzülmüş) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 °C) getirip ısıtınız ![]() Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() Yağ kızınca soğanları katıp ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız Sosisleri ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, sosislerin pembeliği gidene kadar pişirip, tencerenin içindekileri büyük bir kaseye boşaltınız Geri kalan harç malzemesini de kaseye katıp iyice karıştırınız![]() Harcı hindinin karnına doldurup iplikle dikiniz Küçük bir kasede 7 çorba kaşığı yağ, sarımsak, portakal kabuğu rendesi ve pul kırmızı biberi iyice karıştırıp düz bir bıçakla hindinin her yanına sürünüz![]() Hindiyi fırın tepsisine yerleştirip fırına sürerek 10 dakika kızartınız Fırının sıcaklığını azaltıp (170°C), 3 saat daha pişiriniz (Hindinin buduna bıçak, batırıldığında akan su renksizse, hindi pişmiş demektir )Tepsiyi fırından alıp karnındaki iplikleri çıkararak atınız Hindiyi ve suyunu ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz![]() Not: Portakallı hindi dolması, fırınlanmış patates ve sote kabakla servis edilir
|
|
|
|