![]() |
Kıyma Ve Pilav İçli Hindi Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıyma Ve Pilav İçli Hindi DolmasıPilav İçli Hindi Dolması Tarifi - Pilav İçli Hindi Dolması Yapılışı - Pilav İçli Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Pilav İçli Hindi Dolması Malzemeleri 5 kg'lık bir hindi (sakatatı saklanıp, fırına sürülmek için hazırlanmış) 2+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 200 gr (1 su bardağı) su 125 gr tereyağ (eritilmiş) Danalı harcı: 500 gr yağsız dana kıyması 175 gr (3 su bardağı) taze ekmek içi 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1/4 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Pirinçli harcı: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 125 gr salam (doğranmış) 125 gr sosis (dilimlenmiş) 125 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm (30 dakika suda bekletilmiş) 75 gr (1/2 su bardağı) badem (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 125 gr (2/3 su bardağı) pilavlık pirinç (yıkanmış ve 30 dakika soğuk suda bırakıldıktan sonra 1 dakika sıcak suda bekletilip süzülmüş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Hindinin içini ve dışını, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle iyice ovup bir kenara bırakınız ![]() Küçük bir tencereye hindinin ciğerleri dışında sakatatını, kalan 1+1/2 tatlı kaşığı tuzu ve baharat torbasını koyup üstüne suyu dökünüz ![]() Tencereyi harlı ateşe oturtup suyu kaynatınız ![]() ![]() ![]() İçindekileri süzgeçten geçirip bir kaba koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede yumurta dışındaki danalı harç malzemesini çatalla karıştırınız ![]() ![]() Pirinçli içi hazırlamak için, keskin bir bıçakla, ayırdığınız hindi ciğerini kıyınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Pirinçli içi de hindinin karın boşluğuna doldurup iğne iplikle dikerek kapatınız ![]() Hindiyi büyük bir tepsiye yerleştirip, bir fırçayla her tarafını 125 gr erimiş yağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp hindiyi ısıtılmış bir servis tabağına koyunuz ![]() ![]() Sosu hindinin yanında sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|