![]() |
Mercimek Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimek DolmasıMercimek Dolması Tarifi - Mercimek Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: Asma yaprağı - 150 gram Su 3 su bardağı - 600 gram Kırmızı mercimek 1 su bardağı - 180 gram Soğan 2 orta boy - 120 gram Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gram Bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı - 75 gram Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gram Şeker 1 yemek kaşığı - 8 gram Nane 1 yemek kaşığı - 1 ![]() Kara biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram Limon 1 orta boy - 50 gram Yapılışı: Yaprakları yıka, saplarını ayır ![]() ![]() ![]() Mercimeği yıka, süz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaprakların damarlı yüzü, sarıldığında içe gelecek şekilde yerleştir, birer kenarına hazırlanan içten koy, bohça gibi sarıp, yassı ve beşgen şekilli dolmalar yap ![]() ![]() ![]() Kalan haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından yavaş yavaş boşalt, 1 saat kadar pişir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|