![]() |
Ayranlı Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayranlı SarmaMalzemeler 2 su bardağı yarma (yarma; aşurelik buğdayın köftelik bulgur kadar öğütülmüştür ![]() ![]() 1 su bardağı köftelik ince bulgur 1 kg ![]() 1 yumurta 4 büyük boy soğan 1 yemek kaşığı dolusu salça 1 tatlı kaşığı Pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr ![]() 2 yemek kaşığı un Yapılışı Yarmayla köftelik bulgur bir biriyle karıştırıldıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz ilave edilip bir kez daha karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Yapraklar büyükse dörde küçükse üçe bölünüp hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayan sos tenceredeki sarmaların üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|