Beğendili Biftek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Biftekbiftek nasıl pişirilir - biftek tarifi - beğendili biftek nasıl yapılır - beğendi nasıl yapılır - hünkar beğendi tarifiMalzeme: 600 gram biftek 1 kahve fincanı mısırözü Yağı 1 tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı Pulbiber 1 diş sarımsak 1 paket kiraz domates 5 adet sivri biber Beğendi için : 6 adet patlıcan 4 çorba kaşığı mısırözü yağı 2 çorba kaşığı k Un 1,5 su bardağı süt 1 kahve fincanı kaşar peyniri Yeteri kadar Tuz, karabiber Tarifi: Biftek etini ince doğradıktan sonra sıvıyağ, sarmısak, kekik ve pulbiber ile 1-2 saat marine edin Daha sonra etleri yapışmaz yüzeyli tavaya alıp karıştırarak soteleyin Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları delerek ocakta veya önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin Közledikten sonra kabuklarını soyarak, ince ince doğrayın Tencereye sıvıyağı ve unu alıp kısık ateşte kavurun Daha sonra sütü ilave edip, fokurdayana kadar kaynatın Tenceredeki sosun içine közlenmiş patlıcanları ekledikten sonra kısık ateşte kaşık yardımıyla ezin Ardından tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırın Hazırlamış olduğunuz beğendiyi servis tabağına alın Beğendinin üzerine eti yerleştirip, közlenmiş domates ve biberle servis yapın alıntı |
|