Bifstrogonof |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BifstrogonofMalzemeler: - 750 gr bonfile - 2 adet soğan - 2 çorba kaşığı margarin - 1 çorba kaşığı un - 1 çorba kaşığı salça - 2 çay kaşığı hardal - 200 gr krema - 1 çay kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı limon - Tuz Hazırlanışı: Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovun Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış soğanları kısık ateşte 10 dakika kavurun![]() Etleri ilave edip yüksek ateşte karıştırarak 5 dakika daha kavurun Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştırın Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, 4 dakika kadar yüksek ateşte pişirin![]() Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edip, kaynatmadan pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|