Dana Pikatası Savora |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Pikatası SavoraMalzemeler: - 16 parça dana eti - bir tutam karabiber - tuz - 2 kahve fincanı sıvıyağ - 2 kahve fincanı beyaz şarap - 1 çay kaşığı toz hardal - 2 tatlı kaşığı tereyağı - 4 çorba kaşığı un Hazırlanışı: Etleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp, tuzlayın ve biberleyin Sonra hafif una bulayın Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın etleri ilave edin Birer ikişer dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın Tavadaki yağı döküp beyaz şarabı ilave edin Bir dakika kaynatıp ateşten alın, hardalı ve tereyağını karışt ırarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin Yanında garnitür olarak tereyağlı erişte verebilirsiniz![]() alıntı |
|
|
|