Kıymalı Pırasa |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı PırasaKıymalı Pırasa Tarifi - Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır - Kıymalı Pırasa Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Kilogram Kıyma 1 Kilogram Pırasa 2 Adet Soğan 1 Yemek Kaşığı Salça 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Su Bardağı Su 2 Çay Kaşığı Tuz (Dövülmüş) Yarım Çay Kaşığı Karabiber Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır? 1 Pırasaları soyup yıkayın, ince olmayacak şekilde 2-3 parmak kalınlığında doğrayın, arzunuza göre pırasaları verev olarak da doğrayabilirsiniz 2 Soğanları soyup yıkadıktan sonra yemeklik olarak doğrayın ve yağı tencerede hafifçe kızdırdıktan sonra soğanları renkleri pembeleşmeye başlayana kadar kavurun 3 Kavrulmuş soğanların içerisine kıymayı ekleyip kıyma da pişene dek kavurmaya devam edin 4 Kıymalar kavrulurken salçayı ayrı bir kasenin içerisinde yavaş yavaş oda sıcaklığında su ekleyerek iyice inceltip kıymalara ekleyin 5 Salça iyice pişip fokurdamaya başlayınca içerisine pırasaları ekleyip bir iki kez karıştırın 6 1 su bardağı suyu ekleyip tuz ve karabiber ekledikten sonra tencerenin kapağını yemeğin taşmaması için biraz açık kalacak şekilde kapatın 7 Yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabağına alıp servis edebilirsiniz Not: Bu tarifi uygularken su yerine et suyu ya da et bulyon da kullanabilirsiniz Afiyet Olsun |
|