Beşamelli Nuar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamelli NuarMALZEMELER 1 adet nuar 1 çorba kaşığı margarin 400 gr cheddar peyniri 250 gr dana jambon 2 çorba kaşığı un 4 adet domates 600 gr mantar 1 adet soğan kekik sarmısak karabiber, tuz HAZIRLANIŞI Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin Soğuduğunda ince ince dilimleyin Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın |
|