Kuzu Rostosu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu RostosuKuzu Rostosu Tarifi - Kuzu Rostosu Yapılışı - Kuzu Rostosu Nasıl Yapılır Bol su ile yıkanmış bir kuzu budundan ustalıkla kemikleri çıkarılmalıdır Ve keskin bir bıçakla but üzerindeki yağ pürüzlerini ve sinirlerini kesip atmalıdır Sonra, budu tuzlayıp ve üzerine bir baş soğan çentip yarım saat kadar kendi haline bırakmalıdır Daha sonra, bıçağı budun her tarafına derince saplayınız Açık gözlere de bir diş sarımsak yerleştiriniz Bu vaziyette; tavada veya tencerede, kızgın yağda kızartınız Tencereye, budu örtecek kadar su doldurup, aynı ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz İndirmeden üzerine, halis sirkeden bir çay bardağı kadar dökünüz Biraz daha, hafif ateşte, sirkeyi içinceye kadar tutup indiriniz Mâhirane bir surette dilimlere bölünüz Domates salçasını üzerine dökünüz Patlıcan ezmesiyle, yâni, (külde pişmiş bir iki patlıcanı soyduktan ve ezdikten sonra, üzerine de halis zeytinyağı dökerek) garnitür yapınız Not: Hardalın da, rostoya ayrıca bir hususiyet ve lezzet verdiğini unutmayınız |
|