Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, sarması

Biftek Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Sarması



Biftek Sarması Tarifi - Biftek Sarmasının Yapılışı - Biftek Sarması Nasıl Yapılır


Malzemeler


4 büyük dilim dinlenmiş dana bifteği

1 orta boy havuç

4 küçük salatalık turşusu

2domates


Sos:


Yarım bardak su

1 çay kaşığı un

1 fincan süt

1 çorba kaşığı salça


tarifi


Kızartma tavası yağsız pişirme şartlarına göre hazırlanırDinlenmiş ve çok ince dövülmüş bifteklerin içine,kibrit şeklinde kesilmiş havuç ile ince doğranmış salatalık turşusu konur Biftek bohça gibi düzgünce sarılır,bir sicimle sarılır Kızdırılmış tavada 10 dakika müddetle her tarafı pişirilirKabukları soyulmuş, küçük doğranmış domatesler ilave edilir,kapağı kapatılırOcak en düşük aleve getirilir15 dakika sonra biftek sarmaları çevrilir,20 dakika daha pişirilirSonra bifteklerin üzerindeki sicimler alınırTavada biriken mayi,sosmalzemesi ile karıştırılır ve 5 dakika ısıtılırPişmiş biftek sarmaları ile birlikte sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.