Niğde Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Niğde Tava1 kg kuzu yada koyun eti 1 kg patlıcan 250 gr sivri biber yarım kg domates 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 baş sarımsak Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruzöncelikle biber, patlıcan ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz daha sonra sırayla tepsiye boşluk kalmıycak şekilde diziyoruz sarımsaklarımızı aralarına serpiştiriyoruz tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz etinizin yağına göre yağ ilavesi yapmanız mümkün 250 c fırında 1 saat pişiriyoruz (eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek) Afiyet olsun Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor __________________ |
|