![]() |
Kuzu Külbastı 4 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Külbastı 4Kuzu Külbastı Tarifi - Kuzu Külbastı Yapılışı - Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Kuzu Külbastı Malzemeleri Kuzu But (600 gram) Kırmızı Biber (Yarım adet) Sarı Biber (Yarım adet) Yeşil Biber (Yarım adet) Kabak (1 adet) Havuç (1 adet) Yeşil Soğan (2 adet) Sıvıyağ (1 çay bardağı) Sarımsak (3 diş) Taze Kekik (4 dal) Tuz (1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Bir teflon tavaya 1 çay bardağı sıvıyağı koyarak ısıtın ve üzerine ince dilimler halinde doğradığınız yarım yeşil biberi, yarım sarı biberi, 1 adet havucu, 1 adet kabağı ve 2 adet taze soğanı atın ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler kızgın yağda 1-2 dakika sotelendikten sonra (canlılıkları ve dirilikleri tamamen yok olmadan) tavadaki malzemeyi (yağ tavada kalacak şekilde) servis tabağına alın ![]() Bu sırada kuzu budunu yaprak gibi kesin ![]() ![]() ![]() Sebzeleri kızarttığınız tavadaki yağın üstüne kestiğiniz kuzu butlarını yerleştirin ve yaklaşık 5 dakika etler kızarmcaya kadar pişirin ![]() ![]() Ayrı bir yerde hazırladığınız pilavı servis tabağının ortasına koyarak yemeği servis edebilirsiniz ![]() ![]() Not: Etleri bir gün önceden zeytinyağı, tuz ve kekikle terbiyeleyerek, bir gün buzdolabında dinlendirilmesi önerilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|