Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayram, sembüsek, semirsegi

Bayram Semirsegi (Sembüsek)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Semirsegi (Sembüsek)



1 kg baklava yufkası 600 gr kuşbaşı koyun eti 4 orta boy soğan 400gr margarin (Tereyağı) Tuz-karabiber

YAPILIŞI

Et güzelce yıkanıp 2 kaşık tereyağında bakır veya çelik tencerede yavaş yavaş suyunu çekinceye kadar kavrulur Soğanlar ince doğranıp yağda sarartılır Kavrulan et havanda tel tel oluncaya kadar dövülür (Aynı işlem et öğütücüsünde yapılabilir) Ete; soğan karabiber,tuz ilave edilerek karıştırılır Bir yufka alınarak tezgah üstüne açılır,eritilmiş yağ üç kaşık) üzerinde gezdirilir Üst ve alt kenarları ortada ağız ağıza gelecek şekilde katlanır Üst parça ortadan diğerinin üstüne tekrar katlanır Dört veya beş kareye bölünür Her karenin ortasına harç konarak üçgen şeklinde kapatılır Yağlanmış tepsiye dizilip üstleri yağlanır,orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.