Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kübbül, summaiyye

Kübbül Summaiyye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kübbül Summaiyye



sumaklı köfte - arap köftesi - sumaklı köfte nasıl yapılır - etnik köfte tarifiMALZEMELER:


1 kg bulgur

1 kg ince çekilmiş siyah et

2-3 adet soğan Çorba için:

2,5 kg kemiksiz parça et

1 kg sumak

3 kg domates

15 kg patlıcan

3 çorba kaşığı nane


İç için:

1 kg yağsız kıyma

100 gram sadeyağ

200 gram ceviz içi

100 gram çam fıstığı

Yeterince karışık baharat


İÇİN HAZIRLANIŞI:


Yağsız kıymayı kavurun Daha önceden ayrı bir yerde sadeyağda kavurduğunuz ceviz içi, badem ve çam fıstığını kavrulan kıymaya ekleyin Bir-iki çevirerek biraz daha kavuran ve karışık baharatlar ekleyin


KÖFTENİN HAZIRLANIŞI:


Önceden yıkanmış bulguru bir-iki kere et makinesinde soğan ilavesiyle çekin Etle beraber yoğurun Yoğrulan köfteyi su ilavesiyle yumuşatarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın Ayrılan parçaların, içli köftede olduğu gibi, içini oyun Hazırlanan içten bir yemek kaşığı kadar koyup, ağzı kapatın ve avuç içinde yuvarlayın Kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın Kevgirle alıp süzgece koyun ve suyunun süzülmesini sağlayın


ÇORBANIN HAZIRLANIŞI:


Sumakları bir tencerede haşlayın Başka bir tencerede parça eti kavuran Domatesleri rendeleyip üzerine kuru nane ekleyin Kavrulmakta olan ete ilave edin Diğer tarafta patlıcanı boyuna ikiye kesip, 2 cm kalınlığında doğrayın Ete ilave edin Kaynatılan sumağı süzün ve suyu karışıma ekleyin Hepsini birlikte yaklaşık 30-35 dakika pişirin Yemeğin servisini yapmadan önce haşlanan köfteleri çukur bir tabağa alın Üzerine hazırladığınız çorbadan koyun ve servis edin


Not: Sumağın suyunu çıkarmak için uygulanan çeşitli yöntemler vardır: Bir gece önceden sumak, üzerine biraz su eklenerek bekletilir Ertesi gün sumak elde sıkılarak suyu bir kapta biriktirilir Bu işlem birkaç kez tekrarlanır Kaynamış suyun içine sumak dökülür ve su soğuyana kadar beklenir Sonra süzülerek sumağın suyu alınır Bu yöntem sumağın tatlı-ekşi tadının bozulmadan yemeğe katılması sağlanmış olur Ayran, turşu ve mevsim salatası ile beraber sunulur




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.