Kurban Etiyle Lezzetli Yemekler |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurban Etiyle Lezzetli Yemeklerekmekli et sote tarifi - yahni tarifleri et kavurma nasıl yapılır 1 – Et Kavurma Malzeme : - 1 kg kuşbaşı et – 125 gr margarin -1 adet soğan - 1 su bardağı su – Yarım çorba kaşığı tuz * Kuşbaşı eti iyice yıkayıp tuzla karıştırın Tencereye 125 gr margarini koyup kuşbaşı doğranmış soğanları ekleyin Soğanlar kavrulduktan sonra eti ilave edin Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın Etler suyunu çekip kızarana kadar pişirin 2 – Et Kavurma - 2 Çorba kaşığı margarin – 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti – 2 Adet soğan - 1 Adet orta boy havuç – 2 Adet domates – 15 Adet mantar – Tuz, karabiber - Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene kadar pişirin - Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin Kazınıp yıkandıltan sonra küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana kadar çevirin - Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin - Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın * Sebzeli kuzu çöp şiş malzemeleri Kuzu Çöp Şiş Pilav için 2 su bardağı jasmin pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı haşlanmış mısır 15 gr tereyağ Tuz Süslemek için Taze soğan Kırmızıbiber Sebzeli kuzu çöp şiş hazırlanışı Pilav için pirinci bol suyla yıkayıp süzün Tereyağını pilav tenceresinde eritin Pirinci ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun Sıcak suyu ilave edin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp haşlanmış mısırları ekleyin Harmanlayıp demlenmeye bırakın Diğer tarafta hazır kuzu çöp şişleri fırın ızgarasında pişirin Servis tabağına aldığınız mısırlı pilavın üzerine yerleştirin İsteğe göre taze soğan, kırmızıbiber ve kiraz domateslerle süsleyip servis yapın Dana etli nohut yahni Dana etli nohut yahni malzemeleri Dana Kuşbaşı et 15 su bardağı haşlanmış nohut Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 10 arpacık soğan 4 diş sarımsak 15 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı un Tuz Karabiber 2 yufka Dana etli nohut yahni hazırlanışı Arpacık soğanları soyun Sarımsakları temizleyip kıyın Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın Ete arpacık soğanları ve sarımsağı ilave edip soteleyin Et suyunu salıp çekince, unu ekleyip kavurun Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin Tencerenin kapağını kapatın Etler yumuşayana kadar pişirin Nohutları ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın Yüksek kenarlı servis tabağına yufkaları buruşturarak üst üste yayın Yahniyi yufkanın üzerinde sıcak servis yapın Ekmekli Et Sote Ekmekli et sote malzemeleri 750 gr sotelik koyun but kuşbaşı 4 dilim soyalı ekmek 6 domates 4 sivribiber 4 soğan 150 gr mantar 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı sıcak su 15 gr tereyağı 100 gr labne peyniri (veya krem peynir) Birkaç dal maydanoz Tuz Karabiber Ekmekli et sote hazırlanışı Domatesleri soyup rendeleyin Sivribiberleri temizleyip dilimleyin Soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin Birkaç dakika soteleyin Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın Et Sote - Yarım kilo kuzu veya dana eti – 2 Çorba kaşığı margarin - 4-5 Adet sivri biber – 1 Adet patlıcan – 2 Adet domates - Tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın Tencereye önce etleri koyun, ardından yağı ilave edin Kendi suyunu çekince karıştırarak kavurun Küçük küçük doğranmış biber, domates ve patlıcanı içine ekleyin Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip, kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin Servis yaparken üzerine küçük doğranmış maydanoz ekleyip, servis yapın |
|