![]() |
Kurban Etiyle Lezzetli Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Etiyle Lezzetli Yemeklerekmekli et sote tarifi - yahni tarifleri et kavurma nasıl yapılır 1 – Et Kavurma Malzeme : - 1 kg kuşbaşı et – 125 gr margarin -1 adet soğan - 1 su bardağı su – Yarım çorba kaşığı tuz * Kuşbaşı eti iyice yıkayıp tuzla karıştırın ![]() Tencereye 125 gr margarini koyup kuşbaşı doğranmış soğanları ekleyin ![]() Soğanlar kavrulduktan sonra eti ilave edin ![]() Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin ![]() Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın ![]() Etler suyunu çekip kızarana kadar pişirin ![]() ![]() 2 – Et Kavurma - 2 Çorba kaşığı margarin – 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti – 2 Adet soğan - 1 Adet orta boy havuç – 2 Adet domates – 15 Adet mantar – Tuz, karabiber - Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun ![]() Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene kadar pişirin ![]() - Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin ![]() Kazınıp yıkandıltan sonra küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana kadar çevirin ![]() - Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin ![]() Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ![]() - Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin ![]() Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın ![]() ![]() * Sebzeli kuzu çöp şiş malzemeleri Kuzu Çöp Şiş Pilav için 2 su bardağı jasmin pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı haşlanmış mısır 15 gr tereyağ Tuz Süslemek için Taze soğan Kırmızıbiber Sebzeli kuzu çöp şiş hazırlanışı Pilav için pirinci bol suyla yıkayıp süzün ![]() Tereyağını pilav tenceresinde eritin ![]() Pirinci ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun ![]() Sıcak suyu ilave edin ![]() ![]() Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp haşlanmış mısırları ekleyin ![]() Harmanlayıp demlenmeye bırakın ![]() Diğer tarafta hazır kuzu çöp şişleri fırın ızgarasında pişirin ![]() Servis tabağına aldığınız mısırlı pilavın üzerine yerleştirin ![]() İsteğe göre taze soğan, kırmızıbiber ve kiraz domateslerle süsleyip servis yapın Dana etli nohut yahni Dana etli nohut yahni malzemeleri Dana Kuşbaşı et 1 ![]() Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 10 arpacık soğan 4 diş sarımsak 1 ![]() 1 çorba kaşığı un Tuz Karabiber 2 yufka Dana etli nohut yahni hazırlanışı ![]() Arpacık soğanları soyun ![]() Sarımsakları temizleyip kıyın ![]() Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın ![]() Ete arpacık soğanları ve sarımsağı ilave edip soteleyin ![]() Et suyunu salıp çekince, unu ekleyip kavurun ![]() Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin ![]() Tencerenin kapağını kapatın ![]() Etler yumuşayana kadar pişirin ![]() Nohutları ekleyip 5 dakika daha pişirin ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın ![]() Yüksek kenarlı servis tabağına yufkaları buruşturarak üst üste yayın ![]() Yahniyi yufkanın üzerinde sıcak servis yapın ![]() Ekmekli Et Sote ![]() Ekmekli et sote malzemeleri 750 gr sotelik koyun but kuşbaşı 4 dilim soyalı ekmek 6 domates 4 sivribiber 4 soğan 150 gr mantar 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı sıcak su 15 gr tereyağı 100 gr labne peyniri (veya krem peynir) Birkaç dal maydanoz Tuz Karabiber Ekmekli et sote hazırlanışı Domatesleri soyup rendeleyin ![]() Sivribiberleri temizleyip dilimleyin ![]() Soğanları temizleyip kıyın ![]() ![]() Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın ![]() Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin ![]() ![]() Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ![]() Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin ![]() Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin ![]() Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın ![]() Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın ![]() Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın ![]() Et Sote - Yarım kilo kuzu veya dana eti – 2 Çorba kaşığı margarin - 4-5 Adet sivri biber – 1 Adet patlıcan – 2 Adet domates - Tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın ![]() Tencereye önce etleri koyun, ardından yağı ilave edin ![]() Kendi suyunu çekince karıştırarak kavurun ![]() Küçük küçük doğranmış biber, domates ve patlıcanı içine ekleyin ![]() Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip, kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin ![]() Servis yaparken üzerine küçük doğranmış maydanoz ekleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|