Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, kavurma, kurban

Kurban Eti Kavurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban Eti Kavurma



et kavurma tarifi - kurban eti kavurma nasıl yapılır - kurban etinden kavurma tarifi

Malzemeler:


Kurban Eti

Kuyruk Yağı

(1 kg ete 100 gr kadar)

Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:


Kurban etini (mümkünse budunu) temizleyin ve kemiğini çıkartın

*

Etin üzerinde bulunan zarı ve fazla yağını ayıklayın

*

Arzu ettiğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın ve bir kenara bırakın

*

Sonra kuyruk yağını alarak fındık büyüklüğünde doğrayın

*

Kavurma tenceresine önce kuyruk yağını koyun

*

Orta ateşte, kıtır kıtır olup, yağını bırakıncaya kadar çevirerek pişirin

*

Sonra buna kuşbaşı parça etleri ekleyin

*

Hafif ateşte kapağı kapalı olarak uzunca bir süre pişirin

*

Et suyunu salıp tekrar çektikden sonra bir kaşıkla mutlaka karıştırın

*

Kavurma pişipte ateşten almadan hemen önce, tuz ve karabiber ekip karıştırın

*

Üzerine kekik serperek sıcak sıcak servise sunun


Not : Bayram kavurmasının en önemli maddesi kurban eti olduğu kadar kuyruk yağıdır Biraz ağır olsa da kuyruk yağı kavurmaya özel bir bayram ve kurban kokusu ve farklı bir lezzet verir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.