Soğan Soslu Kuzu Külbastı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Soslu Kuzu KülbastıSoğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Malzemeleri Soğan Soslu Kuzu Külbastı Malzemeler 1 kg kuzu külbastı 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı biberiye 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ (sosu için) 15 adet arpacık soğan (sosu için) 2 adet sivri biber (sosu için) 2 adet domates (sosu için) 1 yemek kaşığı salça (sosu için) 2 su bardağı su (sosu için) 1 tatlı kaşığı şeker (sosu için) Bir miktar çekilmiş karabiber (sosu için) 2 tablet Knorr Et Bulyon Hazırlanışı 1 Eti yumuşatmak için kâsenin içine kekiği, biberiyeyi, zeytinyağını, 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi ve yoğurdu koyup bir çatal yardımı ile çırpın![]() 2 Sosu ortadan ikiye kestiğiniz külbastıların üzerine döküp en az yarım saat etleri bu sosta bekletin![]() 3 Sosu için: Tavada yağı kızdırıp içine ortadan ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip sote etmeye devam edin Doğranmış domatesleri ekleyip 5-6 dakika pişirin İçine salçayı, 2 tablet Knorr Et Bulyon’u, suyu, şekeri, çekilmiş karabiberi ilave edip sosu bir taşım kısık ateşte pişirin![]() 4 Sosta bekleyen kuzu külbastıları yağsız tavada pişirin Servis tabağına alarak üzerine soğanlı sostan döküp taze biberiye ile süsledikten sonra servis yapın |
|
|
|