Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rosto, yufkada

Yufkada Rosto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Rosto



dana nuar nasıl pişirilir - rosto nasıl yapılırMalzeme:


1 kg dana nuar

10-12 yaprak kurutulmuş adaçayı

2 adet hazır yufka

4 adet konserve tatlı kırmızı biber

1/2 demet kuzukulağı

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 çorba kaşığı susam

1 tatlı kaşığı Haşhaş tohumu



Tarifi:


Dana nuarı geniş bir tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edin Kurutulmuş adaçayı yapraklarını ekleyip bir taşım kaynatın Kaynatma süresince üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla temizleyin Ateşi iyice kısıp 3 saat pişirdikten sonra süzüp soğumaya bırakın Kuzukulağını yıkayıp süzün Tezgahın üzerine yufkaları üst üste serip önce kuzukulağını, sonra da közlenmiş kırmızıbiberi yerleştirin Haşlanmış nuarı yufkaların kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın Üzeri için yumurta sarısı ile süzme yoğurdu çırpın ve fırça yardımıyla sürün Susam ile haşhaş tohumunu serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin Fırından alın Dilimleyip servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.