Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açı, antrekot, soslu

Acı Soslu Antrekot

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Soslu Antrekot



Malzemeler:


1 yemek kaşığı tereyağı,

1 yemek kaşığı sıvıyağ,

500 gram antrekot,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı hardal,

1 tatlı kaşığı tozşeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı kapari


Hazırlanışı:


Büyük bir tencerede tereyağını ve sıvıyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca antrekotu ekleyiniz Karabiberi üstüne serpip etin her iki tarafını kahverengi olana dek, pişiriniz Eti yağlı tarafı alta gelecek biçimde çevirerek kapağını kapatıp kısık ateşe alınız


Derin bir kâsede hardalı, tozşekeri, tuzu ve sirkeyi karıştırınız Ateşin sıcaklığını yükseltip, bu karışımı etin piştiği tencereye boşaltınız Devamlı karıştırarak kaynatınız Sos kaynar kaynamaz ateşi hemen kısıp, dondurulmuş tereyağını küçük parçalar halinde ve karıştırarak yavaş yavaş sosa ekleyiniz


Kaparileri de ekledikten sonra, 2 dakika daha pişiriniz Sosu bir kaba boşaltınız Eti tahta üstünde kalın dilimler halinde keserek sosuyla birlikte servis yapınız





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.