Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adaçaylı, kuzu

Adaçaylı Kuzu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adaçaylı Kuzu



Malzemeler:


8 parça kemikli kuzu eti (bütün yağları alınmış)

1/2 tatlı kaşığı adaçayı (ufalanmış)

3 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

1 1/2 çorba kaşığı sirke

1/2 tatlı kaşığı bal

1 çorba kaşığı tozşeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Tarifi:


Adaçayı, sarımsaklar, limon kabuğu rendesi, tuz, sirke, tozşeker, bal ve karabiberi bir kenarı 20 cm'lik kare biçimi bir fırın kabında karıştırın Üstüne kuzu etlerini yerleştirip, altüst ederek her yanlarının karışıma bulanmasını sağladıktan sonra, oda sıcaklığında 1 saat bekletin (arada etleri 3 kez altüst edin)


Bekletme süresinin bitiminde, kabı fırına verip, etleri % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin Tabağı olduğu yerde döndürüp, etleri altüst ettikten ve kabın kenarlarındakiler ile ortasındakilere yer değiştirttikten sonra, % 100 ısıtılmış fırında 3 dakika daha pişirin


Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyla kabaca sararak, 5 dakika bekletin Sonra alüminyum folyoyu atıp, adaçaylı kuzuyu kabında servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.