Elbasan Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elbasan TavaMalzemeler * 1 kg kuşbaşı kuzu eti * 2 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 adet kuru soğan * 1 yemek kaşığı domates salçası * su ![]() Sosu için * 500 gram süzme yoğurt * 1 su bardağı un * 2 su bardağı et suyu * 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı 1 Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur![]() 2 Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur![]() 3 Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir![]() 4 Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın![]() 5 Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin![]() 6 Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın![]() 7 Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün![]() 8 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin![]() |
|
|
|