06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Sarmalı Kuzu Pirzola
Milföy Sarmalı Kuzu Pirzola Tarifi - Milföy Sarmalı Kuzu Pirzola Yapılışı - Milföy Sarmalı Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır - Milföy Sarmalı Kuzu Pirzola Malzemeleri
6 adet kuzu pirzola, kalin olsun dovdurmeyin Ustune tuz, biber, kekik serpin 3 adet kare milfoy hamuru alin, oklavayla biraz buyutup ikiye bolun Ucgen seklinde pirzolayi sarip, alt tarafa gelen uclari yumurta surup birbirine yapstirin, ama pirzolanin alta gelen kisminda aciklar olsun Cunku piserken yagi ve suyu icinde kalmasin Pirzolanin uste gelen kismini hamur kaplasin, ustune yumurta surun 15-20 dakka icinde 200C lik firinda milfoy hamuruda kizarip kabarinca, pirzola hazirdir
Not: Kuzu pirzola cabuk piser, lezzetli ve yumusak olur Tepsideyken ustunu kapatmayin, su filanda koymayin Yapismasin diye misir unu serpin tepsiye Guzel bir tabak dekoru ile servis yapin, isterseniz pirzolanin kemik kismini aliminyum kagit ile sarabilirsiniz Firinda pirzolalari alt ust yapmayin, sadece tepsiyi on arka cevirin Milfoyun hertarafi esit kizarsin
Hüseyin Kantarcıoğlu
|
|
|