Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, güveç, kuzu, yapılır

Kuzu Etli Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Güveç Nasıl Yapılır



kuzu güveci - güveçte kuzu - kuzu budu güveçMalzeme:


1,5 kg parça kuzu eti (but kısmından)

5 orta boy soğan

5 orta boy domates

4 adet sivri biber

Yarım demet maydanoz

5 diş sarmısak

Tuz


Yapılışı:


Kuşbaşından daha iri kuzu etini, kabuklarını soyup orta irilikte doğradığınız domateslere katın Soğanları, sivri biberleri, sarmısakları ve maydanozu ince kıyıp, etlere ilâve edin Tuzunu katıp tüm karışımı iyice kanştırıp, güvece yerleştirin Güvecin içerisindekiler kaynamaya başlayınca ateşi kısın Güvecin kapağı kapalı olarak kısık ateşte iki ikibuçuk saat pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.