![]() |
Oktay Usta Pratik Güveç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Pratik Güveç Tarifigüveç nasıl yapılır - kolay güveç yapımı - kuzu güveciMalzemeler tane karabiber tuz 1,5 su bardağı rendeli kaşar 3 domates 4-5 adet sivribiber 2 paket (750 gram kadar) mantar 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kilo kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış) Tarifi Zeytinyağı ile etleri pişirme kabına alıp suyunu salana kadar önce yüksek ateşte sonrada kısık ateşte pişirin ![]() Sebzeleri beşer dakika arayla sırayla ekleyin ![]() ![]() 200 derecede ısınmış fırına tepsiye koyarak alın ve 10 dakika pişirin ve ardından kaşarları ekleyin eriyene kadar pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|