Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elbasan, tava

Elbasan Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tava



Elbasan Tava Tarifi - Elbasan Tava Nasıl Yapılır - Elbasan Tava Malzemeleri




Malzemeler


2 soğan

750 gr kemiksiz kuzu eti (irice doğranmış)

6 tane karabiber

4 su bardağı su

6 su bardağı süzme yoğurt

1 çay bardağı un

1 vumurta

Tuz


,


Elbasan Tava tarifi


Soğanı irice doğrayın Kuzu etini soğan ve karabiberle birlikte bir tencereye koyun Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın Üzerinde biriken köpüğü kevgirle alarak atın Sonra kısık ateşte et yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat haşlayın Tuz ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın Başka bir kapta yoğurdu un ve biraz tuzla çırpın İçine 25 su bardağı ılık et suyu koyun, ağır ateşte 10 dakika koyultun Sosun hafif ılınmasını bekleyin Yumurta sarılarını çırpın Yoğurtlu karışıma yedirin Kuzu etlerini bir fırın kabına yerleştirin Üzerine yumurtalı yoğurtlu sosu gezdirin Sıcak fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.