Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, marengo

Biftek Marengo

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Marengo



Biftek Marengo Tarifi - Biftek Marengo Nasıl Yapılır - Biftek Marengo Malzemeleri





MALZEMELER

Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 12 kg

Bitkisel yağ 50 ml

Soğan 150 gr

Sarmısak

Tuz

Karabiber

Sığır eti suyu 500 ml

Kırmızı şarap 100 ml

Hazır et sosu 25 ml

Domates püresi 25 gr

Dilimlenmiş mantar 360 gr

Mısır unu 30 gr

Taze krema 100 gr

Amerikan pirinci 500 gr


Biftek marengo tarifi


Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin Kaynatın ve orta ateşte pişirin Mantarları ilave edin Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.