Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, tas

Tas Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kapama



Tas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri

İçindekiler:

1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı domates salçası

2 adet büyük boy patates (iri küp doğranmış)

250 ml su (kaynar)

Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Soğan, domates salçası, tuz ve karabiberi ovarak iyice karıştırın Etleri ekleyip, harmanlayın

Isıya dayanıklı, 10 cm yüksekliğinde ve 20 cm çapında bir fırın kabına sırasıyla patatesleri ve etleri yayın Malzemeli kabı 30 cm çapında yayvan bir tencereye ters çevirerek kapatıp, kenarlarına suyu gezdirin (fırın kabını kaldırmadan olduğu gibi bırakın)

Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve yemek suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 40-45 dak pişirin (gerekirse biraz daha su ilave edin)

Üzerine arzu ederseniz maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.