Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, yogurtlu

Yogurtlu Güvec

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yogurtlu Güvec



Yarım kg kuzu kuşbaşı

1 adet ufak kuru soğan

2 adet patlıcan

2 adet domates

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

yarım su bardağı yoğurt

Kızartmak için: Sıvıyağ


Etin üzerine az su konur ve haşlanır Patlıcanlar daire şeklinde doğranır, sıvıyağda renk alacak kadar kızartılır Aynı yağda elma dilimi şeklinde doğranmış domatesler de renk alacak kadar kızartılır Tayavaya 3 çorba kaşığı kadar kızartma yağından konur Üzerine ince kıyılmış soğan, tuz ve sarımsak konur, pembeleştirlir Sonra üzerine haşlanmış et katılır, bir kaç tur çevrilir Güvecin en alt kısmına etli karışım üzerine patlıcan, domates 1 çorba kaşığı et suyu ve az tuzla çırpılmış yoğurt ve en son kaşar serpilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirlir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.