![]() |
Zencefilli Kuzu Budu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Kuzu BuduMalzemeler: 1 kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg; bütün yağları alınmış) 3 çorba kaşığı taze zencefil (ince kıyılmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı soya sosu 1/2 tatlı kaşığı susamyağı 6 tatlı kaşığı sirke bir tutam beyazbiber Soya - susam sosu: 1 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı susam 1 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) 1 küçük havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı taze zencefil (kıyılmış) 12,5 cl ( 1/2 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu) Tarifi: Keskin bir bıçakla budun üstünde çaprazlama yarıklar açıp, çukur bir kaba yerleştirin ![]() ![]() ![]() Bekletme süresinin sonuna doğru, fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, soya - susam sosunun bütün malzemesini bir kâsede iyice karıştırın ![]() Budu keskin bir bıçakla dilimleyip, yanında kâsedeki sosla servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında biberli - domatesli makarna salatasıyla ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|