Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, güveç, usulü

Antalya Usulü Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antalya Usulü Güveç



Malzemeler

750 gr dana eti

1 adet kuru soğan

250 gr bezelye içi

2 adet patates

1 adet havuç

Yarım demet kıyılmış maydanoz

1 adet domates

3 sivri biber

1 su bardağı un

1 lt süt

2 yumurta

6 çorba kaşığı margarin

1 bardak rende kaşar peyniri

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı



Bir çorba kaşığı margarini bir tencerede eritip, küçük küçük doğranmış soğanı atarak pembeleştirdikten sonra etleri atın Suyunu salıp çekene kadar pişirin Pişince etleri 6 küçük güvece koyun Daha sonra küçük doğranıp haşlanmış havuçları, küçük doğranmış patatesleri, bezelyeyi, tuzu biber ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayarak güveç kaplarına bölüştürün En üste dilimlenmiş biber parçlarını koyun Diğer yanda kalan margarini eritin Unu ilave ederek pembeleştirin Sonra sütü ilave ederek koyulaştırın Ateşten alıp çırpılmış yumurtayı katın Güveçlerin üzerine dökün En üstede rende kaşar serperek, fırına verin Yarım saat sonra peynirler kızarınca, güveç kaplarını fırından alarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.