![]() |
Biftek Empanada |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biftek EmpanadaMalzemeler: 400 gr ![]() ½ fincan soğan (küp şeklinde kesilmiş) ½ fincan domates (küp şeklinde kesilmiş) ½ fincan yeşil çarliston biber (küp şeklinde kesilmiş) ½ diş sarımsak (dövülmüş) 1 yumurta sarısı 1 adet yufka 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı su Tuz karabiber Hazırlanışı: Teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağ koyun ![]() ![]() Soğan sarımsak domates biberi ekleyin ![]() ![]() Kavurmuş olduğunuz kıymayı un tuz ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() Yufkayı daireler şeklinde kesin ![]() Her bir yufkanın içine pişirmiş olduğunuz karışımdan 1 yemek kaşığı koyun ![]() ![]() ![]() 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk ![]() ![]() Servis tabağına alarak sıcak servis yapın ![]() *** Afiyet Olsun *** |
![]() |
![]() |
|