Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, terbiyeli

Terbiyeli Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Haşlama



MALZEMELER


1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti

10 Su Bardağı Su

4 Patates

2 Havuç

7-8 Arpacık Soğanı

1 Küçük Kereviz

1 Çorba Kaşığı Margarin

5-6 Karabiber Tanesi

1 Çorba Kaşığı Un

3 Yumurta

1 Limon Suyu

Tuz

YAPILIŞI

Sebzeleri temizleyip yıkayın Patatesi iri parçalar halinde doğrayın Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun

Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-15 saat pişirin

Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.