![]() |
Brüksel Lahanalı Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brüksel Lahanalı Kuzu TarifiMalzemeler 600 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı 2 adet soğan (iri doğranmış) 600 gr Brüksel lahanası 4 diş sarımsak 15 adet arpacık soğanı 4 adet taze domates 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (45 gr) 4 çorba kaşığı sıvı yağ (60 ml) 4 su bardağı et suyu, bulyon da olabilir (1 lt) 2 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye 2 çay kaşığı şeker Tuz, karabiber Yapılışı Soğanları (4 veya 6 parçaya bölerek) kalın şekilde doğrayın ![]() ![]() Yayvan bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve etleri kavurun ![]() ![]() Etleri kavurduğunuz tencerede, soğanları ve sarımsakları kavurun ![]() ![]() Yıkayıp, ayıkladığınız Brüksel lahanalarını pişen etlerinize ilave edip, 20 dk daha pişirmeye devam edin ![]() Domatesleri 4'e bölerek; kekik, biberiye ve 2 çay kaşığı şekerle birlikte etli lahanaya katın ![]() ![]() ![]() 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını kızdırıp, pişen yemeğinizin üzerinde gezdirerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|