Baharatlı Gulaş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı GulaşMALZEMELER 800 gr Dana Kuşbaşı 4 Soğan 80 gr Tereyağı veya Margarin 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber 1 Çorba Kaşığı Sirke 4-5 Diş Sarmısak 2 Defne Yaprağı 4 Olgun Domates 1 Su Bardağı Et Suyu 1 Tutam Mercanköşk 1 Tutam Kimyon Tuz HAZIRLANIŞI 1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Soğanları soyup ince ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın![]() 2) Tavada tereyağını eritin Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın![]() 3) Eti tavaya ilave edip karıştırın Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun![]() 4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1 5-2 saat pişirin Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın Sıcak olarak servis yapın![]() NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın
|
|
|
|