Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, güveç

Biftek Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Güveç



güveç nasıl yapılır - biftekli güveç - güveç tarifiMalzemeler:


6 dilim biftek

2 adet soğan

3 adet domates

2 adet patlıcan

3-4 adet sivri biber

5-6 diş sarmısak

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber Yeni bahar


Yapılışı


Biftekler sıvı yağ ile teflon tavada kızartılır Geniş bir güveç kabına alınır Etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve alacalı soyulup küp doğranmış patlıcan yerleştirilir İri doğranmış sivri biber, domates ve doğranmış sarımsaklar sebzelerin üzerine yerleştirilir 1/2 su bardağı su eklenip güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır Ağır ateşte 1 saat pişmeye bırakılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.