Biftek Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biftek Güveçgüveç nasıl yapılır - biftekli güveç - güveç tarifiMalzemeler: 6 dilim biftek 2 adet soğan 3 adet domates 2 adet patlıcan 3-4 adet sivri biber 5-6 diş sarmısak 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Yeni bahar Yapılışı Biftekler sıvı yağ ile teflon tavada kızartılır Geniş bir güveç kabına alınır Etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve alacalı soyulup küp doğranmış patlıcan yerleştirilir İri doğranmış sivri biber, domates ve doğranmış sarımsaklar sebzelerin üzerine yerleştirilir 1/2 su bardağı su eklenip güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır Ağır ateşte 1 saat pişmeye bırakılır![]() alıntı |
|
|
|