![]() |
Trabzon Düzköy Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trabzon Düzköy GüveciTrabzon Güveci - Güveç TarifiBu bildiğiniz güveçlerden değil arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tencereye tereyağı, kuşbaşı et, piyaz doğranmış soğan, iri kesilmiş iki yeşil biber, halka halka doğranmış bir havuç, küp küp kesilmiş bir patlıcan konur ![]() ![]() Salçası ve pul biberi ilave edilip salçanın kokusu iyice çıkana kadar tekrar kavrulur ![]() Patatesler ve tuz eklenip harlı ateşte su konmadan en az 20 dk karıştırıla karıştırıla kavrulur (Yemeğin lezzetinin püf noktası budur ![]() ![]() ![]() Patateslerin üstünü geçmeyecek miktarda kaynar su konup, yine harlı ateşte, kapak tencereye tam oturtulmadan suyunu çekene dek pişirilir ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|