![]() |
Fırında Kuzu Pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kuzu Pirzolasebzeli kuzu pirzola nasıl yapılır - kuzu pirzola tarifi - kuzu pirzola terbiyesi nasıl yapılır ![]() Malzemeler 10 – 12 adet kuzu pirzola 4 adet iri patates (kabuğu soyulup iri parçalara doğranmış) 4 – 6 adet havuç (iri doğranmış) 8 – 10 adet arpacık soğan 6 – 8 diş sarmısak (kabuğu soyulmamış) 3 + 1 y ![]() ![]() Biraz tuz, karabiber Yapılışı 1 ![]() ![]() Hazırladığınız sebzelerin hepsini, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını fırına dayanıklı bir tepsiye alın ![]() Tüm sebzeleri kaşıkla karıştırarak tamamen yağla kaplanmalarını sağlayın ![]() Fırını 180 / 200 ºC’ye ayarlayıp sebzeler altın rengi oluncaya kadar (~30-45 dk) pişirin ![]() 2 ![]() ![]() Yüksek ateşte tüm pirzolaları, iki tarafları da güzelce kızarıp çıtır olana kadar kavurun ve bir tabağa alın ![]() 2-3 dakikada tamamlayın, eğer fazla kızartırsanız etin suyu buharlaşır ve pirzolalar çok kuru olur ![]() 3 ![]() tekrar fırına verin ve 10 dk kadar daha pişirmeye devam edin ![]() Servis tabaklariıa sebzeleri paylaştırıp pirzolaları üzerine koyun ve sıcak sıcak servis yapın ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|