Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, hamur, kasesi

Etli Hamur Kasesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Hamur Kasesi



fransız usulü kuşbaşı et tarifi - kuşbaşı et nasıl pişirilirMalzemeler:


1 tatlı kaşığı zeytinyağı

22,5sın'lik hamur kasesi

750 gr dana filetosu (kuşbaşı doğranmış)

1 çay kaşığı hindistancevizi

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

10 gr (2 yaprak) jelatin

1/2 su bardağı et suyu


Tarifi:


Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız 1 kg'lık cam bir kavanozun dışını bir tatlı kaşığı zeytinyağla yağlayıp bir kenara bırakınız

Hamurun 1/4'ünü koparıp bir tabağa koyarak ılık tutunuz Geri kalan hamuru daire biçiminde açınız Dışı yağlanmış kavanozu ters olarak (ağzı altta) düz bir yere koyup daire biçimindeki hamurun orta kısmını kavanozun dibine oturtunuz Hamuru ortasından kenarlarına doğru bastırarak kavanozun kenarlarına yapıştırınız (Hamur kavanozun 2/3'üne kadar inmeli ve 1+1/2 cm kalınlığında olmalıdır) Hamur soğuyup sertleşene kadar 10 dakika bekletiniz

İki kat yağlı kâğıdı biraz da fazlalık bırakarak kavanozun üstündeki hamurun çevresine sarıp, kağıdı 2 ataşla bitiştiriniz Kavanozu ters çevirip bir fırın tepsisine oturtarak, yavaş yavaş hamurun içinden çekip çıkarınız


Kuşbaşı etleri, hindistancevizini, kekiği, tuzu ve biberi orta boy bir kasede karıştırınız Bu karışımı hamurdan yapılan kasenin içine, kasenin biçimini bozmadan koyunuz Hamurun üstünü bastırarak etlerle aynı hizaya getiriniz

Kenara ayırdığınız hamuru kasenin ağzından biraz daha geniş bir daire biçiminde açınız; bunu hamur kasesinin üstüne kapatıp hafifçe bastırarak kenarları yapıştırınız (Kenarları hafifçe ıslatırsanız daha kolay yapışır) Hamurdan arta kalan parçalar varsa bunları yaprak biçiminde keserek biraz ıslatınız ve hamur kasesinin üstünü süsleyiniz Kasenin üstüne küçük bir delik açınız


Tepsiyi fırının ortasına sürüp 1,5 saat pişiriniz

Tepsiyi fırından alarak hamurun çevresindeki kağıdı ve ataşları çıkarıp atınız Böreği yeniden fırına sürüp 45 dakika daha, ortasındaki delikten bir şiş batırıldığında etler yumuşak oluncaya kadar pişiriniz Tepsiyi fırından çıkararak etli hamur kasesinin iyice soğumasını bekleyiniz, sonra bir tabağa aktarınız

Küçük bir tencerede jelatini orta ateşte, 4 çorba kaşığı et suyunda sürekli karıştırarak eritiniz Jelatin karışımı berraklaşınca tencereyi ateşten indiriniz; bir kaseye boşaltarak üstüne geri kalan et suyunu dökünüz Bu karışımı etli hamur kasesinin üstündeki delikten içeri dökerek tepesine kadar doldurunuz

Etli hamur kasenizi buzdolabına koyarak et suyu donana kadar 3 saat soğutunuz Dolaptan çıkarıp, soğuk olarak servis ediniz


Not: Soğuk olarak servis edilen etli hamur kasesi, ince dilimler halinde kesilerek ordövr olarak yada yanında salatayla baş yemek olarak sunulabilir Hamura biçim vermek için 1 kg'lik bir kavanoz yada benzeri bir kap kullanabilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.