![]() |
Etli Hamur Kasesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Hamur Kasesifransız usulü kuşbaşı et tarifi - kuşbaşı et nasıl pişirilirMalzemeler: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 22,5sın'lik hamur kasesi 750 gr dana filetosu (kuşbaşı doğranmış) 1 çay kaşığı hindistancevizi 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 10 gr (2 yaprak) jelatin 1/2 su bardağı et suyu Tarifi: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Hamurun 1/4'ünü koparıp bir tabağa koyarak ılık tutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki kat yağlı kâğıdı biraz da fazlalık bırakarak kavanozun üstündeki hamurun çevresine sarıp, kağıdı 2 ataşla bitiştiriniz ![]() ![]() Kuşbaşı etleri, hindistancevizini, kekiği, tuzu ve biberi orta boy bir kasede karıştırınız ![]() ![]() ![]() Kenara ayırdığınız hamuru kasenin ağzından biraz daha geniş bir daire biçiminde açınız; bunu hamur kasesinin üstüne kapatıp hafifçe bastırarak kenarları yapıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırının ortasına sürüp 1,5 saat pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alarak hamurun çevresindeki kağıdı ve ataşları çıkarıp atınız ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencerede jelatini orta ateşte, 4 çorba kaşığı et suyunda sürekli karıştırarak eritiniz ![]() ![]() ![]() Etli hamur kasenizi buzdolabına koyarak et suyu donana kadar 3 saat soğutunuz ![]() ![]() Not: Soğuk olarak servis edilen etli hamur kasesi, ince dilimler halinde kesilerek ordövr olarak yada yanında salatayla baş yemek olarak sunulabilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|