Maydanoz Soslu Dana Fletosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maydanoz Soslu Dana Fletosudana fletosu nasıl pişirilir - fransız usulü dana fletosu tarifiMalzemeler: 1 kg dana filetosu (iri kuşbaşı doğranmış) 2 limonun suyu 1 çorba kaşığı sirke 12 sap maydanoz 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı rafine yağ 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 6 tane karabiber 1 küçük portakal kabuğu şeridi 1 çorba kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı şeker 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 750 gr patates püresi 1 yumurtanın sarısı (1 çorba kaşığı suyla çırpılmış) 30 gr (1/2 su bardağı) galeta unu Baharat torbası: 8 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Tarifi: Etleri, limon suyunu, sirkeyi, 4 sap maydanozu ve limon kabuğu rendesini orta büyüklükte bir kaseye koyup, bir kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra bir kenara koyunuz Karışımı ara sıra karıştırarak, 1 saat bekletiniz![]() Delikli kepçeyle etleri bir tabağa alınız Kasede kalan marinadı süzerek, saklayınız![]() Büyük, derin bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdıraraik etleri koyunuz ve alt üst ederek 8-10 dakika kızartınız Tavayı ateşten alıp, etleri delikli kepçeyle bir tabağa aktararak sıcak kalmasını sağlayınız![]() Unu, tavadaki yemek suyu ile karıştırıp, pürtüksüz ve koyu bir hale getiriniz; yavaş yavaş karıştırırken sütü ekleyip tavayı yeniden ateşe koyunuz Karıştıra karıştıra 2-3 dakika, koyulaşana kadar pişirdikten sonra baharat torbasını, kalan 4 sap maydanozu, tane karabiberleri ve portakal kabuğu şeridini ekleyiniz Ateşi kısarak sosu 30 dakika, 2/3'sini çekinceye kadar kaynatınız![]() Bu arada, küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritip köpükleri sönünce şekeri koyunuz Karıştırarak şeker eriyip karamel haline gelene kadar pişiriniz Büyük tavada kalan sosun 1/3'ünü ayırıp küçük tavadaki karamele ekleyiniz İyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alıp içindeki karışımı büyük tavada kalan sosa ekleyiniz (bu arada tavanın dibini de sıyırınız) Büyük tavadaki karışımı 3 dakika, karıştırarak pişiriniz ve tavayı ateşten alınız Bir tahta kaşık kullanarak, sosu tel bir süzgeçten süzüp, orta büyüklükte bir kaseye alınız![]() Büyük tavayı yıkayıp kurulayınız Sosu yeniden tavaya koyunuz![]() Etleri, sakladığınız marinadı ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tavayı hafif ateşe oturtup kapağını kapayınız Yemeği 40-50 dakika, etlere keskin bir bıçakla dokunduğunuzda yarılana kadar pişiriniz![]() Bu arada, büyük bir sıkma torbasını patates püresi ile doldurup ateşe dayanıklı bir cam tabağın kenarına dekoratif süsler yapınız ![]() Sonra bir pasta fırçası ile patates süslerinin üstüne yumurta sarısından sürüp bir kenara bırakınız ![]() Tavayı ateşten alıp sosu ve eti kenarları patates süslü tabağın ortasına boşaltınız Üstüne galeta ununu boşaltıp yayarak 3-4 dakika, galeta unu ve patates püresi kızarana kadar ızgaranın altına sürünüz Tabağı ateşten alarak hemen servis ediniz![]() alıntı |
|
|
|