![]() |
Maydanoz Soslu Dana Fletosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maydanoz Soslu Dana Fletosudana fletosu nasıl pişirilir - fransız usulü dana fletosu tarifiMalzemeler: 1 kg dana filetosu (iri kuşbaşı doğranmış) 2 limonun suyu 1 çorba kaşığı sirke 12 sap maydanoz 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı rafine yağ 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 6 tane karabiber 1 küçük portakal kabuğu şeridi 1 çorba kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı şeker 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 750 gr patates püresi 1 yumurtanın sarısı (1 çorba kaşığı suyla çırpılmış) 30 gr (1/2 su bardağı) galeta unu Baharat torbası: 8 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Tarifi: Etleri, limon suyunu, sirkeyi, 4 sap maydanozu ve limon kabuğu rendesini orta büyüklükte bir kaseye koyup, bir kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra bir kenara koyunuz ![]() ![]() Delikli kepçeyle etleri bir tabağa alınız ![]() ![]() Büyük, derin bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdıraraik etleri koyunuz ve alt üst ederek 8-10 dakika kızartınız ![]() ![]() Unu, tavadaki yemek suyu ile karıştırıp, pürtüksüz ve koyu bir hale getiriniz; yavaş yavaş karıştırırken sütü ekleyip tavayı yeniden ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() Bu arada, küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı eritip köpükleri sönünce şekeri koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük tavayı yıkayıp kurulayınız ![]() ![]() Etleri, sakladığınız marinadı ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tavayı hafif ateşe oturtup kapağını kapayınız ![]() ![]() Bu arada, büyük bir sıkma torbasını patates püresi ile doldurup ateşe dayanıklı bir cam tabağın kenarına dekoratif süsler yapınız ![]() Sonra bir pasta fırçası ile patates süslerinin üstüne yumurta sarısından sürüp bir kenara bırakınız ![]() Tavayı ateşten alıp sosu ve eti kenarları patates süslü tabağın ortasına boşaltınız ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|