Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılırarpa şehriyeli güveç - güveç tarifi - fırında güveçMALZEME ve HAZIRLANIŞI: Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir 1 kilo yağsız koyun eti orta boy kuşbaşı doğranır Güveç tenceresine konarak fırına verilir Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür Bir yana ayrılan 1-15 paket şehriyeye göre, bire iki oranında su konarak kaynamaya bırakılır Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir Suyunu çekince fırın kapatılarak 1 saat kadar demlendirilir alıntı |
|