Arpacık Soğanlı Kuzu Kapama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Kuzu KapamaArpacık Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi - Arpacık Soğanlı Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Kuzu Kapama Malzemeleri Arpacık Soğanlı Kuzu Kapama Gerekli malzeme: 6 parça kemikli kuzu ki 8-10 arpacık soğan 8 yeşil soğan 1 havuç Yarım demet dereotu 6 marul yaprağı tuz Eti tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin Arpacık soğanları soyup ete ilave edin ve 1 saat daha pişirin Havuç, yeşil soğan ve dereotunu yıkayıp doğrayın Ete tuz ve sebzeleri ilave edip 20 dakika daha pişirin Arpacık soğanları yemeğin içinden alıp dana sonra kullanmak üzere ayırın Marul yapraklarını yıkayıp haşlayın Düz bir zemine yayıp pişirdiğiniz etli karışımı yapraklara paylaştırın ve sarın Ayırdığınız arpacık soğanla birlikte sıcak servis yapın |
|