![]() |
Arpacık Soğanlı Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpacık Soğanlı BiftekArpacık Soğanlı Biftek Tarifi - Arpacık Soğanlı Biftek Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Biftek Malzemeleri Arpacık Soğanlı Biftek 4 biftek (her biri 2-2,5 sm kalınlığında ve en az 250'şer gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ Sosu: 100 gr (7 çorba kaşığı) yumuşatılmış tereyağ 3 arpacık soğanı (ince kıyılmış) 3/4 su bardağı et suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Etlerin fazla yağlarını ayıklayıp, kâğıt peçete ile kurulayınız; 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabibere bulayınız ![]() ![]() Biftekleri tavadan sıcak bir tabağa alıp, sıcak kalmaları için üstünü örtünüz ![]() Tavadaki yağı boşaltınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu kaşıkla tabaktaki bifteklerin üstüne döküp, hemen servis ediniz ![]() Not: Etlerin pişme süresi her iki yüz için de 3-4'er dakikadır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|