Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Kuzu Pirzolakuzu pirzola nasıl yapılır - pirzola tarifleri - sebzeli pirzola nasıl yapılır Malzemeler: * 10 - 12 adet kuzu pirzola * 4 adet iri patates (kabugu soyulup iri parcalara dogranmis) * 4 - 6 adet havuc (iri dogranmis) * 8 - 10 adet arpacik sogan * 6 - 8 dis sarmisak (kabugu soyulmamis) * 3 + 1 yk zeytinyagi * Biraz tuz, karabiber Yapilisi: 1 Etlerin her yanina biraz karabiber ve tuz ekin Hazirladiginiz sebzelerin hepsini, tuzu, karabiberi ve zeytinyagini firina dayanikli bir tepsiye alin Tum sebzeleri kasikla karistirarak tamamen yagla kaplanmalarini saglayin Firini 180 200 ºC'ye ayarlayip sebzeler altin rengi oluncaya kadar (~30-45 dk) pisirin 2 Geriye kalan zeytinyagini teflon bir tavaya alip kizdirin Yuksek ateste tum pirzolalari, iki taraflari da guzelce kizarip citir olana kadar kavurun ve bir tabaga alin Bu islemi etin her yuzu icin yaklasik 2-3 dakikada tamamlayin, eger fazla kizartirsaniz etin suyu buharlasir ve pirzolalar cok kuru olur 3 Pisen sebzelerin uzerine pirzolalari dizip tekrar firina verin ve 10 dk kadar daha pisirmeye devam edin Servis tabaklarina sebzeleri paylastirip pirzolalari uzerine koyun ve sicak sicak servis yapin |
|