Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, domatesli, fesleğenli, sığır

Domatesli Fesleğenli Sığır Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Fesleğenli Sığır Bonfile



Bonfile Tarifi - Bonfile Nasıl Pişirilir - Domatesli Bonfile


Malzemeler


600 g sığır bonfilesi (tek parça halinde; bütün yağı alınmış)

4 tatlı kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı çiçekyağı

Doldurulmuş kiraz domatesler

4 tatlı kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış)

2 baş sarımsak (dişleri ayrılmış, ama soyulmamış)

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

4 çorba kaşığı yoğurt (tercihen yarım yağlı)

24 kiraz domates


Tarifi


Önce fırınınızı 170 °C ısıtın Bonfilenin ortasından sivri ve kalın bir demir alet (sözgelimi, bir bileyleme çubuğu) sokup, çevirerek, 1 cm çapında bir delik açın


Fesleğenleri ve domates salçasını bir kâsede iyice karıştırıp, bu karışımı etin ortasında açtığınız deliğe doldurun


Bir fırın kabına çiçekyağını koyup, kabı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca bonfileyi koyup, her yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar (3 - 5 dakika) kızartın Sonra kabı fırına verip, bonfileyi 25 - 30 dakika (kanlı istiyorsanız 20 - 25 dakika) pişirin


Bu arada sarımsakları küçük birtencereye koyup, üstlerini hafifçe örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, sarımsakları yumuşayıncaya kadar (30 - 45 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, sarımsakları birtel süzgeçte süzerek, ılınıncaya kadar beklettikten sonra, tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak, tel süzgeçten bir kâseye geçirin (süzgeçte kalan kabukları atın) Fesleğenler, tuz, karabiber, limon suyu ve yoğurdu ekleyip, iyice karıştırarak, bir kenara bırakın

Domateslerin üst bölümlerinden kapak kesip, bir çay kaşığıyla içlerini boşaltın ve kâsedeki fesleğenli karışımla doldurun


Eti kesme tahtası üstüne aktarıp, 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesin Dilimleri birservistabağına(yada 4 düz tabağa) dizip, çevrelerine doldurulmuş kiraz domatesleri yerleştirerek, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.