![]() |
Domatesli Fesleğenli Sığır Bonfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Fesleğenli Sığır BonfileBonfile Tarifi - Bonfile Nasıl Pişirilir - Domatesli Bonfile Malzemeler 600 g sığır bonfilesi (tek parça halinde; bütün yağı alınmış) 4 tatlı kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı çiçekyağı Doldurulmuş kiraz domatesler 4 tatlı kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış) 2 baş sarımsak (dişleri ayrılmış, ama soyulmamış) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 4 çorba kaşığı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 24 kiraz domates Tarifi Önce fırınınızı 170 °C ısıtın ![]() ![]() Fesleğenleri ve domates salçasını bir kâsede iyice karıştırıp, bu karışımı etin ortasında açtığınız deliğe doldurun ![]() Bir fırın kabına çiçekyağını koyup, kabı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Bu arada sarımsakları küçük birtencereye koyup, üstlerini hafifçe örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin üst bölümlerinden kapak kesip, bir çay kaşığıyla içlerini boşaltın ve kâsedeki fesleğenli karışımla doldurun ![]() Eti kesme tahtası üstüne aktarıp, 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|