![]() |
Efe Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efe SarmasıEt yemeği tarifi - Et sarma - Biftek sarma Kullanılacak malzeme: 6 parça biftek, 6 çorba kaşığı yağlı tulum peyniri, yarım demet maydanoz, 1 yumurta, 1 fincan et suyu, yeteri kadar mısırözü yağı ![]() Yapılışı: Et avuç içi büyüklüğünde ve mümkün olduğu kadar ince dilimlere bölünerek iyice dövülür ![]() ![]() Sonra et dilimlerinden her birinin içine birer kaşık bu bulamaçtan konur ve et dilimleri yaprak dolması gibi sarılır, açılmaması için de birer kürdanla tutturulur ![]() Mısırözü yağında sarmaların her tarafı kızartılır, bir fincan et suyu dökülür ve kapağı örtülerek et iyice pişirilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|