Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bostancı, pirzolası

Bostancı Pirzolası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bostancı Pirzolası



Malzemeler

500 gr kuzu pirzola

1 çay kaşığı kekik

1 çay bardağı sıvı yağ

2 soğan

2 domates

2 kabak

1 patlıcan

4 sivri biber

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz, karabiber



yapılışı


Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın İki çorba kaşığı sıvı yağa kekik ve yenibahar ilave edip karıştırın Elde ettiğiniz terbiyenin içine pirzolaları yatırın ve pişme anına kadar bekletin Soğan, domates, patlıcan, kabak ve sivri biberi temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayın Teflon tavaya bir kaşık yağ koyup hızlı ateşte iyice kızdırın ve içine kabakları atıp sote yaparak biraz kızartın Yarı pişen kabakları bir fırın tepsisine koyun Patlıcanları da aynı şekilde yarı pişirip tepsiye koyun Tekrar teflon tavaya yağ koyup soğan pembeleşene kadar kavurun ve içine sivri biber ekleyin Biraz da biberle sote ederek beş dakika kavurup tepsideki diğer pişen malzemelere katın Pişen karışıma çiğ domates, tuz, toz biber ve kekik katıp karıştırın Terbiyelenmiş etleri tepsideki malzemelerin içine yerleştirin Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.