Antep Usülü Yoğurtlu Patates |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Usülü Yoğurtlu PatatesMalzemeler : * 1 kg suzme yogurt * 1 kg kusbasılık et * 2 bardak ıslanmıs nohut * 4 adet patates * haspır (haspır kırmızı renkde bır baharattıryalnızca bu yemege konurtum aktarlarda ve baharatcılarda bulunur) hazırlanışı: et ve nohutu duduklude pısırelımpatateslerı ırı kareler halınde dograyalımpısen etın ıcıne atalımoda ıyıce pısınce yogurdu hazırlayalımbunun ıcın yogurdu ayrı bır tencereye alıp ıcıne bır yumurta kıralım bırazcık un ve tuz ekleyelımhıc ara vermeden yogurdu karıstıralımyogurdumuz goz goz olunca pısen yemegımızın uyundan ıcıne yavas yavas ekleyelım dıkkat edelımkı yogurt kesılmesındaha sonra tavaya koydugumuz zeytınyagında bırazcık haspır ılave ederek bekletelım ve bunu yogurtlu patatesın uzerıne gezdırelım |
|