Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, kuzu, patatesli

Patatesli Kuzu Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kuzu Güveci



500 g kuzu eti (bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş)

650 g patates (kabukları soyulup, dilimlenmiş)

350 g havuç (kazınıp, dilimlenmiş)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 iri soğan (kabuğu soyulup, 2'ye kesilerek, ince dilimlenmiş)

20 g (3 çorba kaşığı) un

15 cl (1/2 su bardağı) tuzsuz et suyu

1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

1/4 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Patates dilimleri ve havuç dilimlerini bir fırın kabına yerleştirip, üstlerine 6 çorba kaşığı soğuk su gezdirin Kabın üstünü plastik filmle örtüp (buharın çıkması için bir kenarını aralık bırakın), fırına vererek, sebzeleri % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin (her 5 dakikada bir karıştırın) Kabı fırından alıp, bir kenara bırakın

Bu arada başka bir fırın kabını fırında kızdırıp, kızınca fırından alarak, içine ayçiçek yağı ve soğanları koyun Sonra üstünü plastik filmle kapatıp, yeniden fırına vererek, soğanları % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, kıymayı koyarak, üstünü örtmeden yeniden fırına verin ve kıymayı % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika (her 30 saniyede bir çatalla karıştırın) pişirin Unu serpip, et suyunu katarak 3 dakika daha pişirin (her dakikada bir karıştırın) Kabı fırından alıp, karabiberin yarısı, tuzun yarısı ve maydanozları serptikten sonra, kıymalı karışımı, yaklaşık 10 cm derinlikte bir güvece aktarın

Öbür kapta beklettiğiniz havuç ve patatesleri, kabın dibine bıraktıkları suyla (bırakmışlarsa) birlikte blendır kabına aktarıp, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Püreye kalan tuz ve kalan karabiberi serpip, karıştırdıktan sonra, güveçteki kıymalı karışımın üstüne düzgün bir tabaka halinde döşeyin Tabakanın üstünü spatulayla düzeltip, güveci fırına vererek, % 100 ısıtılmış fırında 15 dakika (her 5 dakikada bir, güveci olduğu yerde 1/4 oranında çevirin) pişirin Güveci fırından alıp, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.